Nakkesmerter

Har du nakkeplager og/eller hodepine? Da kan du være rammet av en veldig vanlig problemstilling i vår moderne tid. Nakken blir lett utsatt for mye ensidig belastning i kontorjobber og lignende. Stress og muskulære spenninger kan medføre hodepine og er sammen med ryggsmerter, blant de vanligste belastningsplagene i vår tid.

 

Øvelser i nakkeslynge egner seg godt til avspenning og opptrening av nakkemuskulaturen. Gjennom individuelt tilpassede og gradvis doserte øvelser for den dype stabiliseringsmuskulaturen, gjenopprettes samspillet mellom de ulike musklene og du vil oppnå bedret funksjon i nakken.

 

Akutte skader, som f.eks. påkjørsl bakfra, kan gi deg nakkesleng/whiplash. Nakkesleng oppstår når hodet, med stor kraft, blir slengt bakover og at bakhodet treffer et underlag (her hodestøtten). Ofte blir også hodet slengt fremover i etterkant.

 

Typiske symptom for nakkesleng er at du får umiddelbart smerter og redusert bevegelighet i nakken, som ikke går over. Dersom plagene dine ikke har gått over etter rundt 4-6 uker, vil det være lurt å oppsøke faglig hjelp for plagene dine. Dette for å unngå at du skal utvikle tilleggssymptomer som svimmelhet, kvalme, konsentrasjonsvansker, hukommelsessvikt, depresjon og angst. Disse symptomene er også sammenfallende med kronisk krystallsyke (les mer her!)

Ved nakkesleng er det også sjelden at bildediagnostikk som røntgen, CT eller MR avdekker noen form for skade eller årsak til plagene. Dette medfører også i noen saker at du ikke blir trodd eller får forståelse for dine plager hos helsepersonell. 

Ved Tonus har vi god erfaring med behandling av nakkeslengskader. Gjennom årene siden oppstart i 2003 har vi kunnet hjelpe mange tilbake i jobb og til å få en bedre hverdag.

 

Hvordan behandler vi?

Selve behandlingen består i å reaktivere de dype nakkemusklene. Dette gjøres i mange tilfeller ved hjelp av slynger. Mange opplever behandlingen som svært behagelig, da du får avspent de hypertone musklene. Fysioterapeuten hjelper deg til å aktivere de dype stabiliseringsmusklene rundt nakken. Etter hvert som du får tak i disse musklene, vil terapeuten gjøre øvelsene tyngre slik at nakken din blir sterkere og mer robust som en normalt fungerende nakke.

Ønsker du hjelp med dine nakkeplager er det bare å registrere deg for en undersøkelse via linken under.

Online-booking Karoline

Book din avtale hos oss her

Send oss en epost

Ring til oss